Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 18 common:people_all_forms

Тиждень початкових класів

Date: 4 грудня 2019 о 17:44
94 view

Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток критичного мислення, пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.
Одним з дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі.
Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкових класів в Дністрівському НВК з 07 по 11 жовтня 2019 р. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.
Відкриття відбулося на шкільній лінійці, де всіх присутніх ознайомили з планом проведення тижня початкових класів. План містив багато цікавих та змістовних заходів, в яких взяли участь учні 1-4класів. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.
Кожен день мав певне спрямування:
День відкриття
День літературного читання
День математики
День української мови
День здоров’я і спорту
Перший день розпочався урочистим відкриттям тижня під девізом: «Кожен день у нас цікавий, веселий, плідний і яскравий!». Дітей ознайомили з планом роботи на тиждень. Далі день продовжився конкурсом малюнків та поробок на тему: «Краса навколо!» . І завершився перший день тижня святковим флеш-мобом «Діти єднають Україну».
Другий день тижня був присвячений Літературному читанню. У продовж дня діти виконували різні цікаві завдання: доповнювали прислів’я, вправлялись в літературній математиці, розгадували ребуси. Класний керівник 4 класу Крушенівська М.М. провела відкритий урок з літературного читання на тему: «Якщо уважно подивишся навколо. М. Вороний «Краса! На світі цім Краса!» В Сухомлинський «Краса, натхнення, радість і таємниця.» Поділ тексту на частини, складання плану.» Завершився день вікториною : «З якої казки».
Третій день – день математики. Як показує досвід, засвоєння математики супроводжується значним розумовим напруженням учнів. Для запобігання їхньої перевтоми існує чимало різноманітних методів і прийомів. У молодшому шкільному віці елементи гри підвищують працездатність, сприяють фізичному розвитку дітей, формують в них конкретні уявлення про явища навколишнього світу, полегшують оволодіння абстрактними поняттями. День розпочався з усного рахунку із задоволенням, розгадування та складання математичних ребусів. Класний керівник 2 класу Чебан Т.В провела відкритий урок з математики на тему : «Набуваємо досвіду». І завершився день виконанням завдань від Геометрика.

Наступний день – був присвячений українській мові , в рамках якого на уроках української мови формували навички каліграфічного письма, самоконтролю, розвивали вміння спостерігати, аналізувати, порівнювати. Далі класний керівник 3 класу Крецу М.В. провела відкритий урок української мови : «Антоніми. Спостереження за роллю антонімів у тексті». Надовго запам’ятається дітворі конкурс скоромовок, в якому діти показали свій артистизм, талант. Також діти брали активну участь у грі «Розгубились букви».
П'ятий день. Останній день тижня був присвячений здоров'ю та спорту. В кожному класі розучувались на уроках фізкультхвилинки з рухами, що вразило учнів своєю різноманітністю та цікавістю. Класним керівником 1 класу був проведений відкритий урок з я досліджую світ на тему: «Язик – орган смаку.» Також у цей день були проведені змагання «Веселі старти» .
Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців, роботи учнів представлені на виставці. Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму. Тому на завершення тижня початкових класів учні 1-4 класів разом з класними керівниками та директором Цекало З.І. посадили біля школи деревце, а саме сосну, яка є символом життєвої сили і сильного характеру, вірності й стійкості. Віримо в краще та мирне майбутнє нашої держави, в якій підростатимуть щасливі діти.

Comments:
Only authorized users can leave comments.